Не залишите шансу шкідникам та хворобам: чим полити город після збирання врожаю

Читать на русском
Автор
2522
Не забудьте про обробку ґрунту восени
Не забудьте про обробку ґрунту восени. Фото freepik.com

Роботи на дачній ділянці продовжуються аж до зими

Досвідчені городники поливають ґрунт восени саморобними розчинами. Проста маніпуляція допоможе в майбутньому уникнути проблем із хворобами рослин та шкідниками.

Після збирання врожаю обробіть город особливим добривом, щоб убити бактерії, у тому числі грибкові. Про це пише Ukr.media.

Так, осіннє добриво землі допоможе позбавитися не тільки хвороботворних організмів, а й відлякати шкідників. Крім того, так ви покращите якість ґрунту, що, у свою чергу, забезпечить багатий урожай надалі.

Із чого зробити розчин для обробки городу після збирання врожаю? Ключовий інгредієнт – закваска, сироватка чи кефір (досить 1 л). До одного з цих продуктів додайте 1 ст. ложку кориці (попередньо розчиніть спецію у склянці теплої води). Цей компонент забезпечить рослини поживними речовинами, вітамінами та амінокислотами. Сюди всипте 1 ст. ложку меленої куркуми, яку дачники нерідко використовують для підживлення культур.

Як обробляти ґрунт? 1 ст. л. концентрованого розчину, який у вас вийшов, розчиніть у 10 л води. Такої кількості вистачить на удобрення 1 кв. м землі на вашій ділянці.

Раніше "Телеграф" розповідав, які осінні роботи на ділянці запобігатимуть появі колорадського жука. А ще ми писали, що вносити при перекопуванні землі восени.