Мороз не буде страшним: чим підгодувати троянди у вересні, щоб захистити від холодів

Читать на русском
Автор
Троянди чудово перезимують Новина оновлена 03 жовтня 2023, 14:17
Троянди чудово перезимують. Фото Freepik

Цей метод дозволить зміцнити рослини

Правильна підготовка троянд допомагає їм пережити холодні зимові місяці та порадувати вас своєю красою та ароматом у наступному сезоні. Для того, щоб квіти нормально перенесли холод, потрібно провести ряд важливих процедур.

Як інформує Ukr.Media, правильне підживлення займає важливе місце в процесі підготовки. За допомогою внесення добрив можна, на думку експертів у квітникарстві, чудово захистити троянди від морозів. Завдяки цьому способу ви зможете зміцнити свої рослини, щоб у наступному році вони були гарними та здоровими.

Чим підгодувати троянди восени у вересні

Щоб досягти позитивного результату, потрібно підгодувати троянди під зиму двічі. Перше добриво можна зробити наприкінці вересня, друге — у жовтні приблизно через два тижні після першої процедури.

Як приготувати розчин для підживлення:

  • Візьміть 15 г монофосфату та 15 г суперфосфату.
  • Розчиніть речовини у 10 л води.

Поживне підживлення готове. Кількість компонентів наведено із розрахунку на 5 кв. м.

Також не забувайте про те, що перед зимою потрібно обрізати сухі та хворі гілки, щоб допомогти трояндам краще пережити зимові морози. Ще один важливий аспект – укриття. Троянди потрібно покрити спеціальними укриттями або сухою мульчею, щоб захистити коріння та ніжні частини рослини від холодних вітрів та морозів.

Раніше ми писали, які рослини не можна садити восени. Їх налічується дев’ять видів.