Легше перезимують і краще плодоноситимуть: які дерева та чагарники краще висаджувати восени

Читать на русском
Автор
Не всі дерева та чагарники можна висаджувати восени
Не всі дерева та чагарники можна висаджувати восени. Фото prostoway

Навесні такі дерева будуть краще рости і плодоносити

Осінь — комфортний час не тільки для підготовки плодових дерев, а для їх посадки. Осіння посадка вважається безпечнішою за весняну. Восени у рослини більше шансів укоренитися, а навесні вони підуть на зріст і плодоноситимуть раніше. Та й ризик повернення похолодань восени виключається.

Але висаджувати можна не всі дерева – тут слід звернути увагу на особливості сорту та деякі правила. Ось про них разом з Рixelinform і розповімо.

Які дерева та чагарники слід висаджувати восени

Грушу треба висаджувати з вересня до першої половини жовтня. Краще вибрати зимостійкі сорти та висадити їх в затишному місці у південній чи західній частині ділянки.

Посадку яблуні необхідно завершити за місяць до настання заморозків. Їй потрібне сонячне місце та захист від протягів, а увагу також краще звернути на зимостійкі сорти.

Зимостійку сливу слід висаджувати в сонячне та захищене від протягів місце. Краще це зробити не пізніше ніж за два місяці до холодів.

Вишню потрібно висаджувати з розрахунком захисту від вітру та вкривати від морозів. Тому перед похолоданням саджанці слід підгорнути на висоту до 30-40 см.

Малину можна висаджувати, якщо температура повітря вдень не нижче 10 градусів. До морозів має залишатися щонайменше 15-20 днів.

Можна посадити восени аґрус та смородину. Краще вибрати зимостійкі культури та дотримуватися всіх правил агротехніки при посадці.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим посипати ґрунт під деревами та чагарниками, щоб вони не обмерзли взимку. Так вони переживуть сильні морози.