Посадіть нарциси восени, і навесні клумба порадує раннім цвітінням: лайфхак для садівників

Читать на русском
Автор
"Правила" осінньої посадки нарцисів
"Правила" осінньої посадки нарцисів. Фото Pixabay

Щоб ранньою весною у вас уже цвіла клумба — скористайтеся цими порадами

Осіння посадка нарцисів у ґрунт гарантує те, що навесні квіти вже радуватимуть вас своїм цвітінням. Однак, щоб досягти такого ефекту важливо дотримуватися деяких "правил".

Як зазначає портал vse_roste в Інстаграм, перед посадкою важливо за кілька днів до посадки провести обробку цибулин фунгіцидом. А безпосередньо перед посадкою не забудьте очистити сухий верхній шар.

Також важливо правильно визначити термін посадки. Це найкраще визначати за температурою ґрунту. Оптимальна стійка температура в діапазоні +8-10 градусів і повинна залишатися відносно постійною протягом 1,5-2 тижнів.

Місце для посадки краще вибирати на сонці або в півтіні. Важливо, щоб воно було добре захищене від протягів. Також необхідно враховувати рівень ґрунтових вод, адже надлишок вологи призводить до гниття цибулин.

Як правильно висаджувати нарциси

  • Цибулини необхідно розташовувати денцем донизу.
  • Відстань між лунками залежить від розмірів цибулин та типу посадки. Між дрібними – 7-10 см, а більшими – до 15-20 см.
  • Глибина лунки для нарциса повинна бути втричі більша за висоту цибулини. Для більших – 15-25 см, для дрібних – 10-15 см.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити від холодів лаванду у саду. А ще ми писали, чим поливати троянди, щоб вони цвіли всю осінь.