Чашки блищатимуть, як нові: як легко видалити наліт від чаю та кави з посуду

Читать на русском
Автор
Відмити чашку від нальоту допоможуть сода та лимон
Відмити чашку від нальоту допоможуть сода та лимон. Фото utopia8.ua

Ви здивуєтеся ефективності цих засобів

Щодня ми п'ємо чай або каву і нерідко за буденними справами помити чашку одразу не вдається. Внаслідок цього з часом на посуді може залишатися темний наліт, який відмити вкрай непросто.

Якщо така проблема вже виникла, то впоратися із нею допоможуть три засоби, якими користувалися ще наші бабусі. Вони є у кожному домі, інформує "Сьогодні".

Секрет №1. Сода

Однією з найбільш ефективних засобів є харчова сода. Вона швидко та легко відмиває посуд, але якщо ви маєте намір зберегти чашку у належному стані надовго, то краще використовувати не сухий порошок, а содову кашку. У такому разі ризик мікроушкоджень на поверхні посуду значно зменшиться.

Секрет №2. Лимонна кислота

Порошок лимонної кислоти відмінно видаляє темний наліт з посуду. Просто насипте половину чайної ложки лимонної кислоти в чашку, додайте окріп та залиште на 5-7 хвилин. Після цього ретельно вимийте посуд.

Секрет №3. Лимон

Також можна скористатися шматочком лимона. Для цього варто натерти ним темний наліт на чашці, залишити на 30 хвилин та ретельно вимити посуд.

А от найстрашніший бруд на плиті, згідно з інформацією "Телеграфу", допоможе видалити засіб, що є в кожній аптечці. Завдяки йому плита сяятиме, як новенька.