Чим обробити сад, щоб равлики і слимаки тут же зникли: прийом досвідчених дачників

Читать на русском
Автор
534
Слимаки – проблема на будь-якій дачній ділянці
Слимаки – проблема на будь-якій дачній ділянці. Фото pexels.com

Усунути шкідників можна без отруйної хімії

Боротьба з всюдисущими слимаками — важливе завдання дачників. Однак проти черевоногих чудово спрацює саморобний спрей на основі відомого всім овочу.

Щоб позбутися слимаків і равликів на дачній ділянці, приготуйте потужний спрей з часником. Про прийом досвідчених садівників пише Express.

Равлики та слимаки – шкідники, які псують будь-які рослини в саду цілий рік. Шкідники ховаються під листям і пожирають практично все, з чим стикаються. Під особливою загрозою овочі.

Відлякати слимаків та равликів з вашої ділянки можна без використання хімікатів, а за допомогою двох інгредієнтів – часнику та води. Для приготування використовуйте нарізану голівку часнику та близько 500 мл води. Після того, як розчин настоїться протягом ночі, розпорошіть рідину в своєму саду. Ви здивуєтеся, як швидко черевоногі зникнуть з ваших "квадратів". Виявляється, равлики та слимаки ненавидять різкі запахи, тож ароматний часник не залишить їм шансу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прогнати земляного пацюка з городу. А ще ми писали, який спосіб відвадить гусениць від дачної ділянки.