Ягоди будуть розміром з кулак: найкраще підживлення для полуниці восени

Читать на русском
Автор
Урожай полуниці збиратимете ящиками
Урожай полуниці збиратимете ящиками. Фото Freepik

Розповідаємо, як приготувати найкращий розчин для поливу та обприскування

Наступного року ви потішитеся великою і великою ягодою, якщо не забудете, чим обробити полуницю восени. Ця культура досить примхлива — наприклад, якщо не хочете залишитись без урожаю, то при посадці полуниці восени потрібно уникати цих двох місць. Важливе значення має і правильне підживлення.

Як повідомляє Ukr.Media, садівники рекомендують допомогти полуничним кущам восени "закласти" бруньки квіток. Тоді й наступного року ягід буде навалом.

Яке добриво краще для полуниці восени — секрети дачників

Восени обов’язково проведіть підживлення сечовиною. Адже це забезпечить полуничні кущі необхідними поживними речовинами.

У цьому полягає найважливіший нюанс — удобрити полуничні кущики сечовиною потрібно як весною, так і восени. Потрібно це для того, щоб рослини були більш стійкими, краще перенесли холоди та успішно активізувалися після зимової сплячки.

Рецепт підживлення полуниці — чудо-розчин

Для приготування вам знадобиться:

  • Вода — 10 л.
  • Сечовина — 300 г.

Восени найкраща форма використання цього препарату для обприскування полуниці – тривідсотковий розчин. Розмішайте сечовину до повного розчинення та обприскуйте посадку.

Другий рецепт передбачає підживлення кореневе. Розведіть в 10-літровій місткості 3 столові ложки сечовини та пролийте грядки. Під один кущ досить близько 1/2 л розчину.

Раніше ми розповідали, як вибрати часник для посадки восени. Далеко не всі зубчики дадуть великі голівки наступного року.

А ще вас може зацікавити найпростіший спосіб з фото, як виростити молодий часник вдома на підвіконні. Грунт вам не знадобиться, а свіже пір’я ви зможете використовувати у своїх кулінарних шедеврах у будь-яку пору року.