Переведення годинника на зимовий час: названо дату, коли потрібно здвинути стрілки

Читать на русском
Автор
42925
На деяких електронних пристроях годинник переводиться автоматично
На деяких електронних пристроях годинник переводиться автоматично. Фото pexels.com

У жовтні Україна переходить на зимовий час, не забудьте перевести годинник у домі.

Традиційно наприкінці жовтня Україна переходить на зимовий час. Це означає, що потрібно зрушити стрілки на годиннику на одну годину назад. І зробити це потрібно в останню неділю жовтня. Переведення годинників і перехід на зимовий час часто дуже важко сприймається людським організмом.

Особливо це болісно для метеочутливих людей. Однак є способи, як полегшити перехід на зимовий час, пише unian.net.

Перехід на зимовий час – дата

Україна переходить на зимовий час щороку в останню неділю жовтня. Цього року дата – 29 жовтня. Стрілки годинника потрібно перевести на 1 годину назад. Зазвичай це роблять під ранок — о 4:00.

Як відомо, в сучасних гаджетах немає необхідності переводити годинник вручну. Підключені до мережі смартфони та комп’ютери самі переводять годинник в автоматичному режимі. Отже, можете спокійно спати, час на телефоні завжди буде правильним.

Погіршення самопочуття — які симптоми

Часто через перехід на зимовий час у людей може погіршуватися самопочуття. У деяких виникають головний біль, порушення сну, апетиту. У цей час найчастіше загострюються хронічні хвороби та виникають депресивні настрої.

Як полегшити перехід на зимовий час — прості правила

Налаштуйте свій режим дня. Давайте собі більше часу на відпочинок та сон.

Слідкуйте, щоб ваше харчування було збалансованим, а в організм надходило достатньо вітамінів та корисних мікроелементів. Додайте в раціон більше свіжих фруктів та овочів.

Більше часу проводьте на свіжому повітрі, навіть якщо на вулиці прохолодно. Піші прогулянки дуже корисні для здоров’я.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зігрітися холодною осінню без опалення. Знайдіть найдоступніші способи для себе та близьких.