Зігрітися перед сном без опалення: корисні та прості лайфхаки перед зимою

Читать на русском
Автор
26613
Зігрітися допоможуть підручні засоби
Зігрітися допоможуть підручні засоби. Фото Ілюстративне фото

Спати потрібно неодмінно в теплій постелі

Через регулярні російські обстріли українцям можуть загрожувати блекаути цієї осені та взимку. Через перебої з електрикою можуть виникнути і проблеми з опаленням, а отже доведеться самостійно опалювати спальню та постіль перед сном.

На порталі The Sun розповіли кілька способів як можна зігрітися без електрики. Ці лайфхаки допоможуть добре виспатися і заощадити електрику.

Пересуньте ліжко

Якщо ліжко стоїть біля вікна або дверей, холодне повітря може проникати крізь щілини. Навіть за умови, що у вікна подвійні склопакети, все одно холод може заважати вашому сну. Якщо є можливість, то потрібно переставити ліжко в тепліше місце якомога далі від протягу.

Випийте на ніч теплої рідини

Перед тим, як лягати спати, випийте гарячий чай, молоко, какао чи інший улюблений напій. Тепла рідина зігріє організм зсередини, і ви буквально відчуєте приплив тепла. А молоко ще містить триптофан, який допомагає підготуватися до сну.

Зменште проникнення холоду ззовні

Щоб зменшити проникнення холодного повітря з вулиці до приміщення, закрийте все, що жалюзі або штори. Це не пропустить холодне повітря до приміщення, і не дасть теплому вийти надвір. Якщо є можливість, то ненадовго увімкніть обігрівач, щоб він найкраще опалив кімнату, і ви спали при комфортній температурі.

Використовуйте грілку або пляшки

Якщо у квартирі або будинку немає опалення, і немає можливості ввімкнути обігрівач, можна нагріти ліжко підручними засобами. Для цього підійдуть 1,5-літрові або 2-літрові порожні пляшки.

Налийте в пляшки гарячу воду та покладіть під ковдру. Вони поступово віддаватимуть своє тепло, нагріваючи ліжко зсередини. У такому ліжку буде комфортніше заснути, оскільки покращиться циркуляція крові по всьому тілу.

Теплі шкарпетки

З дитинства бабусі та мами твердять про те, що ноги завжди повинні бути в теплі. Руки та ноги охолоджуються раніше, ніж усі інші частини тіла, тому для комфортного сну важливо їх зігріти.

Для цього підійдуть термошкарпетки, вовняні або ангорові шкарпетки.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як правильно вибрати шапку на осінь та зиму. Важливо захистити голову від морозів.