Як зігрітися вдома без опалення: 6 ефективних порад

Читать на русском
Автор
25742
ukrinform

Про деякі з цих речей люди не замислюються

З початком жовтня в Україні різко набула прав холодна і дощова осінь, тому варто якнайшвидше зайнятися утепленням свого житла.

Є шість кроків, які допоможуть зробити будинок затишним та теплішим майже без витрат електроенергії, що особливо актуально на тлі загрози блекаутів. Їх називає видання RealHomes.

  1. Інвестуйте в гарний килим. Багато хто недооцінює роль килимів для збереження тепла в будинку, хоча через підлогу уходить тепло, а ваші ноги — це перше, що відчуває холод. Краще вибирати товстий килим із вовни, нейлону або поліестеру.
  2. Подбайте про правильний постільний комплект. Немає нічого важливішого, щоб добре висипатися, так що постарайтеся підібрати постільні предмети з таких матеріалів як бавовна, шерсть, пух та замінник пуху.
  3. Майте про запас кілька ковдр, проте 2-3 якісних ковдр краще, ніж десяток дешевих або "радянських". Також можете звернути увагу на обтяжені ковдри, під ними може бути легше заснути в холодну пору року.
  4. Утепліть і гардероб. Мати хороші ковдри корисно, проте не можна всю зиму пролежати під ними, так що запасіться ще й теплими шкарпетками, чобітками на кшталт угг, махровим халатом або кофтою-пледом.
  5. Зверніть увагу на узголів’я ліжка. Якщо воно металеве чи шкіряне, то це не додасть комфорту та затишку, коли вдома буде холодно, – краще утеплити його тканиною, в ідеалі плюшевою.
  6. Не недооцінюйте освітлення. Нехай звичайна лампочка не зможе вас зігріти, проте від вибраного типу освітлення залежить сприйняття простору. Тепле освітлення зробить кімнату затишнішою та комфортнішою в холодну пору року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та просто зігрітися перед сном.