З чого зробити пастку для слимаків та равликів: спритні трюки проти шкідників

Читать на русском
Автор
Боротьба зі шкідниками – головне завдання дачника
Боротьба зі шкідниками – головне завдання дачника. Фото pexels.com

Слимакам та равликам не місце на дачній ділянці

У будь-яку пору року садівники стикаються зі шкідниками – слимаками та равликами. Ці небажані гості можуть нашкодити рослинам, але є ефективні способи боротьби з ними.

Дачники зможуть спритно позбутися слимаків і равликів, зробивши пастки. Про це йдеться у матеріалі Express.

Так, на ринку представлено безліч отруйних приманок, які обіцяють контролювати чисельність слимаків та равликів на ділянці. Проте досвідчені садівники запевняють, що природні методи виявляться не менш ефективними у боротьбі зі шкідниками.

Наприклад, гарною приманкою для слимаків і равликів служать половинки грейпфрута. Вам потрібно створити місце, де могли б сховатися слимаки, щоб потім позбутися шкідника зручним способом. Трюк спрацює як зі шкіркою грейпфрута, так і з очищеними половинками цитрусу, які потрібно покласти в саду догори дном для залучення черевоногих. Цитрусові приваблять шкідників, ті заповзуть усередину плоду, і наступного дня садівники легко ліквідують непроханих гостей.

Листя капусти та нарізана картопля також можуть стати пастками для слимаків. Альтернативні продукти – пиво та молоко, не менш ефективні у боротьбі з равликами, проте їх знадобиться багато (одна на кожен "квадрат" саду).

Найкращий спосіб прогнати з ділянки равликів — це поєднати пастку з довгостроковим засобом відлякування, наприклад, рослиною, яку ненавидять ці шкідники. Аромат астранції, зокрема, відвадить черевоногих, оскільки діє як природний пестицид.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим рекомендується поливати город після збирання врожаю. Хитрість допоможе запобігти появі шкідників.