Утеплюємо квартиру на зиму за допомогою пінопласту: знадобиться лише один шматок

Читать на русском
Автор
13983
Цей засіб можна приготувати вдома та утеплити ним вікна та двері
Цей засіб можна приготувати вдома та утеплити ним вікна та двері. Фото Freepik

Дізнайтеся дієвий спосіб утеплення житла на випадок сильних морозів

Середина осені — саме час подбати про утеплення квартири чи будинку перед зимовими холодами. Є багато порад, як утеплити вікна на зиму, пропонуємо вам розглянути ще один робочий спосіб. Для цього вам знадобиться шматок пінопласту.

У вас вдома точно десь завалявся пінопласт після ремонту чи купівлі побутової техніки, пише apostrophe.ua. Знадобиться лише один шматок цього матеріалу, а також розчинник-ацетон.

Робимо утеплювач із пінопласту

Щоб зробити клейку масу з пінопласту, потрібно розчинити шматок цього матеріалу в ацетоні та ретельно перемішати. Робити все потрібно акуратно та із засобами захисту на обличчі та на руках. При розчиненні пінополістиролу в ацетоні, ви отримаєте клейку масу з ефектом герметика, яку потрібно нанести на всі щілини та тріщини у віконних та дверних отворах.

Примітно, що герметик-утеплювач, отриманий при розчиненні пінопласту, підійде для обробки як пластикових вікон, так і старих дерев’яних. До речі, як старі вікна найчастіше пропускають холод у житло.

Перед тим, як наносити жижу на щілини та тріщини, потрібно подбати, щоб поверхні були чистими та знежиреними. Перед обробкою поверхонь, змастіть їх ацетоном, це сприятиме тому, що утеплювач краще триматиметься.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим можна замінити обігрівач для квартири. Ці поради допоможуть у разі вимкнення опалення у будинку.