Мікрохвильовка буде блищати і приємно пахнути: три методи ефективно почистити техніку

Читать на русском
Автор
876
Щоб очистити техніку необов’язково купувати дорогі засоби Новина оновлена 18 жовтня 2023, 09:38
Щоб очистити техніку необов’язково купувати дорогі засоби. Фото lifehacker.ru

Ці методи справляються як із середніми, так і сильними забрудненнями

Мікрохвильова піч – це один із невід’ємних помічників на кухні. Однак, щоб ця техніка завжди знаходилася в хорошому робочому стані, їй потрібний правильний догляд.

Очистити мікрохвильову піч від різних забруднень можна швидко та просто. При цьому необов’язково купувати дорогі засоби, адже вони знайдуться в кожному домі. Про це повідомляє housedsgn.

Як очистити мікрохвильову піч від забруднень

Під час прибирання потрібно використовувати лише поролонову губку або тканину і в жодному разі не металеві щітки. Також необхідно звернути увагу на те, щоб вода не потрапляла всередину приладу.

Лимонна кислота

Розчиніть 20 г лимонної кислоти у воді. Поставте склянку в пічку і увімкніть її на 10-15 хвилин. Після процедури легко приберіть жир вологою ганчіркою. Також можна використовувати і свіжий лимон, попередньо нарізавши його на частини і помістивши в посудину з водою.

Сода

Розчиніть 2 столові ложки соди в ємності із водою 200-300 мл. Помістіть ємність у піч і увімкніть її на 5-6 хвилин. Після цього протріть сухою ганчіркою.

Вода

Неймовірно, але факт — все те ж саме можна зробити зі звичайною водою, помістивши склянку в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин. Однак варто зважати на те, що вода впорається лише із простими забрудненнями. При цьому таким методом можна користуватися хоч щодня.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як чайні пакетики можуть очистити сковороду від нагару. Цей спосіб використовують в Англії, і він вважається одним із найефективніших.