На якій відстані від батареї ставити меблі: експерт з опалення дав відповідь

Читать на русском
Автор
Важливо не розміщувати меблі близько до радіатора
Важливо не розміщувати меблі близько до радіатора. Фото Pexels

Меблі біля батареї поглинуть більшу частину тепла

Ні для кого не секрет, що меблі не рекомендується розміщувати надто близько до радіатора опалення. Для цього є дві причини. Перша — тепло, що виходить від батареї, може згубно позначитися на матеріалі, з якого виготовлено меблі. Друга — неправильно поставлені меблі заступають батареї та перешкоджають поширенню тепла по кімнатах.

Звичайно ж не завжди є можливість розташувати меблі далеко від радіаторів. Але взимку достатньо відсунути їх буквально на кілька сантиметрів і в кімнаті вже буде тепліше.

Деякі домовласники ставлять питання, чому їхнє житло довго не нагрівається після включення обігріву. Причиною тому часто стають меблі, що близько стоять до радіаторів, пише Mirror.

За словами експерта з опалення Сабіни Маккалоу, переміщення меблів на 30 сантиметрів далі від батареї суттєво вплине на якість опалення.

"Між меблями та радіаторами слід залишати відстань від 15 до 30 сантиметрів, щоб забезпечити вільний рух повітря та циркуляцію тепла", — каже вона.

Також рекомендується не закривати батареї шторам, тому що вони також блокують тепло. Тому слід тримати штори відчиненими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зігріти руки у холоди. Завдяки цим способам ви не зіпсуєте шкіру та швидко відчуєте тепло та комфорт.