Гардероб до зими: як вдягаються в морози у Фінляндії

Читать на русском
Автор
Взимку в Україні бувають сильні морози, тож аксесуарами нехтувати не варто
Взимку в Україні бувають сильні морози, тож аксесуарами нехтувати не варто. Фото pikist.com

Дітям і дорослим потрібні кілька шарів одягу для комфортного перебування на вулиці у мороз

Зимовий гардероб одна з речей яка допоможе долати холод. Окрім відмови від бавовняних речей, взимку варто звернути увагу ще на кілька моментів.

Своїм досвідом проживати зиму у Фінляндії ділиться Катя Кайло (Katja Kaila), лінгвістка з Гельсінки. Вона зазначає що для того, щоб впоратися з холодом достатньо просто добре вдітися. Для морозів нижчих за 15°, вона радить використовувати одразу кілька шарів одягу.

Мешканка Фінляндії зазначає, що треба під звичайні джинси вдягати довгі тонкі вовняні штани. Додамо що це може бути термобілизна. Також жінка радить мати звичайні нормальні джинси, зверху яких за потреби можна вдіти стьобані штани.

На ноги окрім звичайних шкарпеток варто також надівати вовняні (за потреби — 2 пари), на тонкий светр — додаткові теплі светри чи кофти з вовни (верхню з капюшоном), мати вітрозахисну куртку або шубу. Обов'язкові зимові аксесуари — шапка, шарф та рукавиці з вовни. Для рукавиць також можна використовувати хутро. Взуття містянка Гельсінки рекомендує брати з таким розрахунком, щоб у нього помістилися ноги у двох парах вовняних шкарпеток.

Катя Кайло також поділилася ілюстрацією від фінських вихователів дитячого садочка. У допомогу батькам вони зробили схему, як вдягати дітей в залежності від температури.

Як вдягти дітей в залежності від температури
Як вдягти дітей в залежності від температури - поради з фінського садочка

Вони також радять багатошаровість, адже за потреби зайвий шар можна зняти. Зокрема окрім звичайних колготок та штанів на сильні морози радять надівати утеплені штани, а на звичайний морозний день — вітрозахисні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як обрати зимове пальто чи куртку в залежності від наповнювача. Вони розраховані на різні температури — це залежить від об'єму та щільності. Зимові куртки також відрізняються тим, як за ними доглядати — синтетичні варіанти більш практичні.