Стане в нагоді під час блекаутів: де в домі зберігати консервацію, якщо немає погреба

Читать на русском
Автор
558
Підказки, куди можна поставити консервацію на зберігання
Підказки, куди можна поставити консервацію на зберігання. Фото Freepik

Домашня консервація може здорово виручити під час блекаутів

Найбільш оптимальне місце для зберігання закруток на зиму – це, звичайно, підвал чи погреб. Однак, якщо у вас немає льоху, доведеться пошукати інші способи зберігання консервації. Раніше ми розповідали, які продукти можуть зіпсувати консервацію, а сьогодні поділимося, де зберігати закрутки у квартирі.

Якщо у вашому будинку немає підвалу, в якому краще за все зберігати консервацію взимку, тоді треба пошукати альтернативні місця в квартирі, пише obozrevatel.com. Адже маючи запас консервованих овочів, варення та компотів, буде легше пережити зиму з можливими блекаутами.

Де зберігати консервацію на зиму?

Комора

Якщо у вас немає погреба, то, можливо, в будинку є комора. Найчастіше вона схована в тамборі чи коридорі. Викиньте звідти все зайве та поставте на зберігання банки з домашньою консервацією. Таке середовище буде ідеальним для зберігання, враховуючи невисоку температуру, вологість і темряву.

Антресоль

Цей простір часто використовують замість невеликої комори. Приберіть антресоль і поставте туди закрутки, вони завжди будуть під рукою в квартирі. Однак, важливо врахувати, що антресоль має бути стійкою і міцною, щоб раптом всі банки не впали на підлогу.

Окрема етажерка

Для зберігання банок з консервацією можна спорудити невелику і міцну етажерку — це скріплені між собою полиці — і поставити її в затишне місце, щоб не заважала домочадцям.

Гараж

Ще одне гарне місце для зберігання консервації – це гараж. Звичайно, там не повинно бути надто холодно та волого. Ну і з мінусів — це недоступність консервації будь-якої миті, адже за нею доведеться ходити в гараж.

Закритий балкон

На балконі теж можна зберігати закрутки, однак він повинен бути утепленим і закритим, щоб у морози банки не замерзали і не лопалися. Найнормальніша температура для консервації — це 7-10 градусів тепла.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи приготувати чи розігріти їжу під час блекауту. Ці поради стануть у нагоді на випадок відключень світла та газу.