Ніколи так не робіть: що зіпсує вашу сковорідку за лічені дні

Читать на русском
Автор
Перегрів антипригарної сковороди може призвести до руйнування покриття
Перегрів антипригарної сковороди може призвести до руйнування покриття. Фото poryadok.ru

Використання металевих предметів може пошкодити покриття

Завдяки сковороді з антипригарним покриттям можна готувати з мінімальною кількістю олії. Крім того, ймовірність пригорання у такому посуді суттєво знижується.

Проте згодом посуд втрачає свої властивості, інколи ж це трапляється дуже швидко. Причиною може стати неправильна експлуатація сковороди, повідомляє "Бєлновини".

Так, властивості антипригарного покриття можуть бути втрачені, якщо користуватися під час приготування металевими предметами, зокрема лопатками, ложками або виделками.

Крім того, варто уникати нагрівання порожнього посуду. Вогонь необхідно включати лише після того, як ви переконаєтеся, що на сковороді є олія. Також не варто використовувати посуд для холодних або заморожених продуктів. Через різкі перепади температури нанесений на дно склад може здутися.

Якщо ви звикли ставити посуд один на одного, варто позбавитися цієї звички, оскільки це призводить до утворення сколів і тріщин. Також у сковороді не варто зберігати їжу тривалий час, у тому числі й у холодильнику.

А якщо на вашій сковороді є залишки старого жиру, що не відмивається, то можна скористатися черговим лайфхаком від "Телеграфа". Завдяки засобу, який є у кожному будинку, ваша сковорода знову блищатиме.