Якщо буде блекаут: ці п’ять приладів потрібно приготувати вже зараз

Читать на русском
Автор
869
До відключень світла краще приготуватися вже зараз
До відключень світла краще приготуватися вже зараз. Фото Freepik

Це обладнання допоможе пережити ймовірний блекаут

Останнім часом українців все частіше попереджають про можливі блекаути в осінньо-зимовий період через те, що російський енерготерор може поновитися з настанням холодів. Як і минулого року на нас можуть чекати відключення світла та тепла.

Щоб пережити цей непростий час, краще підготуватися заздалегідь, пише 5692.com.ua. Експерти рекомендують уже зараз запастися деякими речами та обладнанням, щоби легше пережити блекаути.

Туристичний пальник

Туристичний пальник може стати справжнім порятунком навіть у квартирі, коли немає світла. Зараз виробники пропонують великий асортимент пальників, оберіть те, що вам підійде і допоможе розігріти їжу або закип’ятити воду.

Ліхтар на батарейках

На випадок тривалого відключення електроенергії будь-яке джерело світла буде дуже доречним. Найкраще запастися ліхтариками на батарейках, свічками, гасовими лампами.

Генератор

Генератор – це чудовий прилад для виробництва електрики. Однак, він підійде тільки для тих, хто живе у приватних будинках, оскільки в квартирі або на балконі такий пристрій поставити не можна. Зараз доступні генератори різних цінових категорій, якщо дозволяє бюджет, сміливо купуйте.

Газовий обігрівач

Це прилад, що підійде для мешканців приватного сектору. За допомогою газового обігрівача можна буде зігрітися в холодну пору, якщо не буде опалення і світла. Проте важливо зберігати правила безпеки.

Заряджання на сонячній батареї

Така зарядна станція допоможе заряджати різні пристрої за допомогою сонячної енергії. З таким приладом ви завжди залишатиметеся на зв’язку, навіть при тривалих відключеннях світла.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи приготувати чи розігріти їжу під час блекауту. Ці поради стануть у нагоді на випадок тривалих відключень світла та газу.