Робота на дачі у листопаді не закінчується: як підготувати ділянку до зимівлі

Читать на русском
Автор
Розслаблятись ще рано
Розслаблятись ще рано. Фото Freepik

Список важливих справ на дачі перед зимівлею

Навіть після збирання врожаю та завершення польових робіт, на дачній ділянці ще є багато справ, які потрібно встигнути до морозів. Ми вже розповідали про важливу процедуру в саду перед зимівлею, а сьогодні поділимося списком справ, які потрібно зробити на дачній ділянці у листопаді.

Як виявилося, перед зимою в саду та на ділянці ще багато роботи, пише bb.lv. Насамперед потрібно подбати про дерева і зайнятися посадкою озимих культур.

Список справ на дачі на листопад

Лікуємо дерева

Після того, як листя з дерев у вашому саду опаде, стануть помітні пошкодження на гілках і стовбурах. У листопаді саме час зайнятися обробкою та лікуванням фруктових дерев та кущів. Уважно огляньте свої плодові дерева, підлікуйте їх і удобріть перед зимою.

Обрізання дерев

Досвідчені дачники знають, що саме у листопаді оптимально обрізати дерева після літнього сезону. Дуже важливо пам’ятати, що обрізка має бути проведена на дорослих деревах. І не потрібно за раз обрізати пів дерева, робіть все акуратно і в міру.

Заготівля насіння

У листопаді саме час зайнятися заготівлею насіннєвого матеріалу на майбутній сезон. Це стосується як овочів, так і квітів. Зберіть необхідне насіння і відправте його на зберігання в сухе тепле місце, бажано в темряві і без перепаду температур.

Посів озимих рослин

У листопаді гарний час для посіву озимих культур. Земля ще не замерзла, тож у грядки можна посіяти деякі культури та квіти, які потішать після сходу снігу.

Раніше "Телеграф" розповідав про цікаві способи, як використовувати опале листя. І навіть не думайте спалювати сухостій та листя.