Вікна не плакатимуть: як назавжди позбутися конденсату

Читать на русском
Автор
13396
Конденсат на вікні — часте явище восени та взимку
Конденсат на вікні — часте явище восени та взимку. Фото Pexels

Прості способи позбутися вологи на вікнах

Одна з дратівливих проблем, з якою доводиться стикатися в осінньо-зимовий період, — конденсат на вікнах. Крім того, що він погіршує видимість, на вікні та підвіконні постійно збирається багато води, яка в умовах холоду провокує появу плісняви.

Найнадійніший спосіб позбутися конденсату — придбати осушувач повітря. Через брак цього дива техніки деякі домовласники для боротьби з конденсатом використовують навіть піну для гоління.

Ще один засіб, який допомагає прибрати конденсат із вікон — сіль. Достатньо поставити на підвіконня страву з кухонною сіллю і вона поглинатиме зайву вологу.

Сіль має абсорбуючі властивості, а це означає, що вона може зв’язувати вологу і вбирати її, запобігаючи її відкладенню на холодних вікнах. При використанні цього способу необхідно періодично змінювати вміст блюда.

Щоб конденсат на вікнах не з’являвся, рекомендується підтримувати температуру в будинку понад 15 градусів.

Відмовтеся від сушіння речей на батареї. За можливості використовуйте електросушарку. Цей прилад хоч і може збільшити рахунки за електроенергію, зате позбавить цвілі.

Крім того, рекомендується якнайчастіше провітрювати приміщення. Залишайте вікна відкритими хвилин на 10-15 на день.

Раніше "Телеграф" розповідав, які прилади варто придбати на випадок блекауту. З їхньою допомогою можна залишатися на зв’язку і не замерзнути.