Забудете про вологі вікна: геніальний трюк проти конденсату в будинку (відео)

Читать на русском
Автор
31892
Конденсат на вікнах – сезонна проблема
Конденсат на вікнах – сезонна проблема. Фото Freepik

Впоратися із зайвою вологою допоможе осушувач, який легко зробити своїми руками

У холодну пору року багато хто стикається з проблемою конденсату на вікнах. Знизить рівень вологості у будинку осушувач, якому знайдеться саморобна альтернатива.

Щоб запобігти появі конденсату на вікнах у будинку взимку, скористайтеся ефективним лайфхаком. Ідеями саморобних осушувачів ділиться блог @fenrahalesari у TikTok.

Так, боротися з високим рівнем вологи в оселі допоможе осушувач. Магазинні варіанти не завжди можуть бути доступні, тому варто звернути увагу на підручну альтернативу.

Осушувач своїми руками

Для трюку проти конденсату на вікнах знадобиться кухонна сіль. Просто насипте інгредієнт у пластиковий контейнер та розмістіть біля вікон. Сіль вбиратиме зайву вологу, а скло залишиться сухим. Однак не забувайте замінювати наповнення ємності, коли воно стане надто вологим.

Другий варіант саморобного осушувача складається з наповнювача для котячого лотка та шкарпетки. Так, автор ролика просто помістила матеріал у старі шкарпетки й розклала їх у будинку. Дешевий метод, за її словами, вирішить проблему із конденсацією у зимовий сезон.

Конденсат може з’являтися і тому, що вікна пропускають холодне повітря у теплий будинок. Раніше "Телеграф" розповідав про простий спосіб утеплення вікон на зиму.