Встигніть обрізати ці три плодові дерева восени: інакше врожаю не дочекаєтеся

Читать на русском
Автор
43930
До зими подбайте про свій сад
До зими подбайте про свій сад. Фото Freepik

Не забудьте про осіннє обрізання дерев, це дуже важлива сезонна робота

В осінні місяці багато плодових дерев потребують обрізки. Проста маніпуляція покращить розвиток культур та принесе у майбутньому сезоні розкішний урожай.

Восени досвідчені садівники обрізають лише три дерева – яблуню, грушу та сливу. Про це йдеться у Телеграм-каналі "Садівник".

Так, до осінньої обрізки плодових дерев та чагарників потрібно підходити обережно й враховувати особливості догляду за кожною культурою. Наприклад, крону груші та вишні формують кожні три роки. Занадто часто втручання у зростання таких рослин лише нашкодить: зріст сповільниться, а врожаю поменшає.

Крім того, не варто поспішати з обрізанням у вашому саду. Рекомендується обрізати дерева після того, як опаде все листя. На вулиці має зберігатися суха прохолодна погода. Здійснювати маніпуляцію слід за 2-3 тижні до настання стабільної мінусової температури.

Як обрізати плодові дерева восени:

  • Видаліть усі хворі, слабкі, сухі та зламані гілки;
  • Зріжте всі кореневі порослі та ділянки, що загущують крону;
  • Обріжте гілки, що перехрещуються;
  • Заберіть пагони, що ростуть усередину крони, вертикально вгору та вниз;
  • Залишіть гілки, що ростуть перпендикулярно до стовбура.
  • Обрізані гілки винесіть із ділянки, а всі зрізи обробіть садовим варом.

Які плодові дерева потрібно обрізати в осінньому сезоні? До обрізки рекомендуються груша, слива та яблуня. А ось абрикос, вишня, персик і черешня можуть почекати до зими, восени лише допускається санітарна обрізка.

Раніше "Телеграф" розповідав про інший важливий етап осінніх робіт на ділянці. Багато хто забуває прибирати опале листя, а дарма.