Сьогодні вночі Україна переходить на зимовий час: куди переводити стрілки

Читать на русском
Автор
52294
Ніч стане на одну годину довшою
Ніч стане на одну годину довшою. Фото Freepik

Не забудьте перевести стрілки годинника

Цієї ночі, 29 жовтня, о 4:00 ранку за київським часом Україна переходить на зимовий час. Це означає, що потрібно перевести стрілки годинника на одну годину назад.

Як пише "Телеграф", сучасні девайси, підключені до інтернету, переводять годинник в автоматичному режимі. Так що вам не доведеться вставати вночі, щоб перевести стрілки. Однак, якщо в домі є механічний годинник, потрібно буде перевести стрілки на одну годину назад.

Зазначимо, що переведення годинника відбувається по всій країні, це регламентовано постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 р. №509 "Про порядок обчислення часу на території України".

Варто пам’ятати, що навесні в Україні буде перехід на літній час. Він відбувається в останню неділю березня — стрілка годинника переводиться на одну годину вперед.

Раніше ми розповідали, хто, коли і навіщо придумав переводити годинник. Так, вперше переводити годинник на зимовий та літній час почали у 1916 році в Німеччині, пізніше цю ідею перейняли й інші європейські країни, зокрема Великобританія, а потім і Сполучені Штати Америки. Головною метою переведення годинника була економія електроенергії.

Також "Телеграф" розповідав, як підготуватися до переходу на зимовий час. Прості поради, щоб пройти переведення годинника без стресу.