Збитень - простий рецепт зігріваючого вітамінного напою

Читать на русском
Автор
Зігріваючий напій дає відчуття затишку
Зігріваючий напій дає відчуття затишку. Фото Фото: pixabay.com

Готуємо традиційний східнослов'янський напій

Збитень — незаслужено забутий напій, який так само як і пікантний узвар полюбляли наші предки за його зігріваючі та цілющі властивості. І зараз саме час згадати традиційні рецепти.

Традиційний напій холодного осінньо-зимового періоду знов стає популярним. Адже він має не тільки зігріваючі, а й протизапальні властивості, як пише gospodarochka.

Цей напій — справжні ліки для душі, адже він містить ароматні спеції та вітаміни, які бадьорять та дарують відчуття домашнього тепла і затишку, чого нам всім так не вистачає в похмурі осінньо-зимові дні.

Тож, щоб приготувати цілющий напій, вам знадобиться:

  • яблука — 2шт.
  • м’ята сушена – 2 ч. л.
  • корінь імбиру – 1 см.
  • паличка кориці
  • гвоздика – 4 шт.
  • мед – 5 ст. л.;
  • вода – 6 ст.
  1. Помиті яблука нарізати разом зі шкіркою, видаливши серединку та скласти в каструлю. Додати м'яту, корицю, гвоздику та імбир, залити все водою.
  2. Поставити каструлю на плиту. Коли вода закипить, зробити мінімальний вогонь і варити ще близько 15 хвилин.
  3. Зняти каструлю з вогню, додати мед, добре перемішати та накрити кришкою. Дати настоятися 20-25 хвилин.
  4. За бажання можна процідити напій, але це не обов'язково.

Збитень можна пити гарячим, а можна теплим — як вам більше подобається. Смачного!

Матеріал опублікований українською мовою — читати мовою оригіналу