Окуляри більше не запітніють: натріть їх одним із цих засобів

Читать на русском
Автор
1787
Беріть на замітку ці лайфхаки
Беріть на замітку ці лайфхаки. Фото freepik.com

Прості способи позбутися конденсату на стеклах окулярів

Проблема із запотівання окулярів стає особливо актуальною восени та взимку, коли при вході з холоду в тепле приміщення майже миттєво втрачається видимість.

Окуляри пітніють через утворення конденсату, коли водяна пара від дихання стикається з холодною поверхнею лінз. Пара перетворюється на крапельки рідини, які створюють запотівання. З конденсатом на вікнах можна боротися за допомогою саморобних осушувачів. А ось запобігти запотіванню окулярів можна, якщо періодично протирати лінзи одним із чотирьох засобів.

Картопля

Якщо натерти лінзи сирою картоплиною, на них залишиться крохмалистий наліт. Він запобігатиме утворенню конденсату. У цій справі головне обробити всю поверхню окулярів.

Мило

Мило залишить на поверхні лінзи невидиму плівку, яка запобігає утворенню конденсату. Брускове мило потрібно спінити в руках і акуратно намилити лінзи. Потім змити залишки засобу проточною водою. Краплі води потрібно видалити сухою ганчіркою без ворсу і дати окулярам підсохнути. Якщо на лінзах раптом залишилися розводи, скористайтеся безворсовою серветкою.

Піна або крем для гоління

Замість мила можна використовувати косметику для гоління з гліцерином у складі. Ця речовина створює захисний шар на шкірі та на поверхнях. Нанесіть трохи засобу з обох боків лінз, а потім змийте водою. Дайте окулярам висохнути самостійно і протріть серветкою з мікрофібри.

Зубна паста

При використанні цього засобу переконайтеся, що паста не містить компонентів, що абсорбують. Нанесіть її на лінзи, потім змийте і протріть поверхні сухою тканиною без ворсу.

Раніше "Телеграф" розповідав, які кімнатні рослини вбирають зайву вологу у кімнаті. З ними не страшні конденсат та пліснява.