Зима ще про себе нагадає: синоптики прогнозують українцям різке похолодання

Читать на русском
Автор
2010
Де буде найгірша погода Новина оновлена 04 січня 2024, 15:07
Де буде найгірша погода. Фото depositphotos.com

Морози повертаються в нашу країну

Після Нового року в Україну починає повертатись зима. В деяких областях стовпчики термометра вже показують нижче нуля.

Про це повідомляє Укргідрометцентр. За прогнозами синоптиків, 4 та 5 січня в країні переважатимуть порівняно теплі погодні умови завдяки теплим повітряним масам із заходу. Вдень температура може становити від +1 до +7 градусів, а на Івано-Франківщині прогнозують від +6 до +8.

Проте на півночі країни стовпчики термометра можуть опуститися до -5 градусів. Прогнозується, що в Чернігівській області температура повітря може коливатись від -6 до -9.

Погода в Україні – прогноз на 5 січня 2024
Погода в Україні 5 січня

А ось починаючи з 6 січня ситуація різко зміниться через новий наплив холодного арктичного повітря з півночі. У північних, центральних та східних областях морози вдарять найсильніше — від -10 до -15 градусів уночі, а на північному сході місцями аж від -18 до -20. У Волинській, Львівській та Рівненській області прогнозується дощ. У Сумській та Чернігівській області можливий сніг.

Погода в Україні – прогноз на 6 січня 2024
Погода в Україні 6 січня

За словами заступника начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталії Голені, додатковим ускладненням 7 та 8 січня стане зіткнення холодного повітря з півночі та тепліше з півдня. Це призведе до снігопадів та завірюх на заході та півночі, а також дощі та мокрий сніг у центральних регіонах із ожеледицею. На півдні та сході переважають дощі.

Погода в Україні – прогноз на 7 січня 2024
Погода в Україні 7 січня

"В західних та північних областях будуть снігопади, хуртовини, — продовжує вона. — А південь і схід України будуть з опадами переважно у вигляді дощу. Центр — це дощ і мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь", — сказала вона.

Раніше "Телеграф" писав про топ-5 міст для зимового відпочинку в Україні. Крім знаменитого Буковелю, в Україні є багато інших міст, які варто відвідати взимку.