Чернігів: стартувало відновлення обласної лікарні, обстріляної росіянами

Читать на русском
Автор
Чернігівська обласна лікарня ввійшла до першої черги відновлення
Чернігівська обласна лікарня ввійшла до першої черги відновлення

Чернігів продовжує відновлення після дій російських окупантів, які нещадно обстрілювали місто упродовж декількох місяців. Зокрема, стартувало відновлення одного з головних обʼєктів медичної інфраструктури регіону – обласної лікарні.

Про це повідомляє Чернігівська обласна військова адміністрація.

Як зазначають в ОВА, з першого дня повномасштабного вторгнення у Чернігівській обласній лікарні надавалася медична допомога як військовим, так і цивільним. Загалом під час бойових дій лікарня прийняла більше тисячі поранених.

За словами голови обладміністрації Вʼячеслава Чауса, у Чернігові постраждали всі медичні заклади, багато медичних закладів області відновити вже неможливо.

"Обласна лікарня — один із медичних об’єктів, що ввійшли до першої черги відновлення. Підрядники вже працюють. Тут пошкоджено три відділення. Десь — в результаті "прильоту", десь — внаслідок вибухової хвилі. У Чернігові постраждали всі без винятків медичні заклади. Якщо говорити загалом по області, то вісім відновленню не підлягають", – зазначив він.

В обласній лікарні наразі першочерговими завданнями є встановлення вікон, ремонт хірургічного корпусу та забезпечення альтернативним джерелом води.

Окрім відновлення обʼєктів медичної інфраструктури, також тривають ремонтні роботи з підключення електропостачання. Такі роботи наразі проводяться у мікрорайоні Чернігова Бобровиця, що зазнав особливо великих руйнувань під час активних бойових дій.

"Найближчим часом, за тиждень-два, мешканці Бобровиці будуть зі світлом. Загалом же в області відновлено 97% енергомережі, зруйнованої російськими військовим", – підкреслив Чаус.

Відновлення мереж у цьому мікрорайоні, як і роботи в обласній лікарні, здійснюються коштом державної субвенції, наданої на пріоритетні напрямки відбудови інфраструктури, наголосили в ОВА.

Як раніше зазначав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, міст, що сполучає Чернігів та Київ, планують звести за пʼять місяців.