"Гриб" було видно за кілометри: очевидиця про нічні удари біля Хмельницької АЕС

Читать на русском
Автор
6078
Наслідки удару Новина оновлена 25 жовтня 2023, 19:57
Наслідки удару

Росіяни атакували область двома хвилями

Російські окупанти відновили нічний терор України та знову спробували вдарити по об’єктах енергетичної інфраструктури. Так у ніч на 25 жовтня вибухи пролунали неподалік Хмельницької АЕС, а заграва від вибуху була помітна на суттєвій відстані.

Як розповіла "Телеграфу" місцева мешканка, яка живе десь за 20 кілометрів від місця прильоту, атака проводилася у дві хвилі. Перша пішла близько 3 години ночі, а друга — через годину.

За її словами, вона проспала тривогу, але прокинулася, коли в кімнаті стало дуже яскраво.

"Я підійшла до вікна і побачила величезний "гриб" від вибуху. Дуже страшний. І ось, коли прочинила вікно, відчула цю вибухову хвилю. І в той самий час спочатку почула звук "шахеда", а потім побачила три вогники в небі в одній площині, мабуть, уже збиті. У нас у будинку, на щастя, нічого не зруйнувалося. А от у сусідки штукатурка трохи обсипалася,— сказала вона.

За словами свідка, її сусідка бачила щонайменше 10 збитих безпілотників, а в довколишніх будинках від вибуху відчинялися двері. За годину, каже вона, пролунав ще один вибух, але вже слабший.

Вона також зазначила, що людей у її селі те, що сталося, сильно налякало.

Як повідомлялося раніше, у Міненерго повідомили, що загарбники завдали удару біля Хмельницької АЕС. В результаті частина Славути та Нетішина залишилися без світла. Також через вибух були пошкоджені вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах.

Наразі відомо, що через пошкодження у містах Славута та Нетішин Хмельницької області знеструмлено 1860 споживачів. Мер Славути своєю чергою повідомив, що до такої масивної атаки місто було не готове.