Вільний світ разом: українці утворять глобальний ланцюг єднання до Дня Незалежності

Читать на русском
Автор
807
24 серпня люди вільного світу утворять живі ланцюги єднання
24 серпня люди вільного світу утворять живі ланцюги єднання. Фото ukrinform.ua

Українці не можуть зібратися разом удома, щоб не стати ціллю для ворожих ракет, тож згуртують співвітчизників за кордоном, а заразом і світ.

24 серпня усі, хто прагне вільного світу для себе та інших, у всіх країнах і на всіх континентах, об’єднаються. Люди вільного світу вийдуть на центральні вулиці міст і візьмуться за руки, щоб утворити живі ланцюги єднання.

The Free World Gathering — це ініціатива групи активістів, які вперше організували ланцюг єднання на початку війни. Тоді, 12 квітня 2014 року, десятки тисяч українців з усіх регіонів вийшли на вулиці продемонструвати свою єдність. Від Києва до Одеси, від Львова до Донецька 40 тисяч громадян трималися за руки, щоб показати: північ і південь, схід і захід — одна вільна, неподільна країна.

Нині ж мова йде про представників різних націй — волелюбців з усіх країн, які надихнулися українською сміливістю відстоювати свою незалежність. Бо ж хоч у всіх своє розуміння свободи (а заразом і больові точки), але одна жага захищати її в усіх проявах і значеннях.

"Я переконаний: якщо всі люди на планеті візьмуться за руки, відбудеться позитивна зміна всесвітнього масштабу. Ми станемо іншими, кращими. Такими, якими маємо бути", — каже Ігор Пінчук, співорганізатор The Free World Gathering.

Головна мета заходу: ще більше згуртувати міжнародну спільноту навколо України й показати, що свобода — наша спільна найвища цінність. Свобода в усіх її визначеннях і проявах: жити в незалежній державі з непорушними кордонами, мати особисті кордони й абсолютну владу над своїм тілом, віднаходити свою ідентичність, кохати кого велить серце, самостійно вирішувати народжувати дітей чи ні. Ці поняття, якщо не разом, то окремо, знайдуть відгук у серці кожної людини на планеті.

Щоб взяти участь у The Free World Gathering, треба зайти на сайт https://freeworldgathering.com/, знайти на мапі своє місто й відмітити на центральній вулиці точне місце, де плануєте стояти. Побачивши цю позначку, інші учасники зможуть стати попліч. Або ж можна знайти позначки тих, хто вже відмітився, й зайняти місце поруч, щоб продовжити ланцюг. Також кожен може стати координатором The Free World Gathering у своєму місті. На сайті є вказівки, як саме це зробити.

Підтримують ініціативу Міністерство зовнішніх справ України, Музей становлення української нації.

Комунікаційним партнером заходу стала українська команда міжнародного рекламного агенства Ogilvy, яка створила відеоманіфест події: https://www.youtube.com/watch?v=Tm7pgK58pCg , розробила айдентику й матеріали для соцмереж.

Більше про подію — на сайті https://freeworldgathering.com/

і на сторінці Facebook https://www.facebook.com/The-Free-World-Gathering-106022265542845.

Посохов Дмитро 067 659 29 29