Лайнер Diamond Princess в Японії буде знято з карантину 19 лютого

Автор
Лайнер Diamond Princess в Японії буде знято з карантину 19 лютого

Віце-президент компанії Раї Калуорі заявив у відеозверненні, що "найвищим пріоритетом є забезпечення гостей і екіпажу ліками".

Карантин планується завершити на круїзному лайнері Diamond Princess 19 лютого, повідомив в середу американський телеканал CNN.

За даними телеканалу, це випливає з повідомлення оператора круїзної компанії Princess Cruises.

Окрім того, виконавчий віце-президент компанії Раї Калуорі заявив у відеозверненні, що "найвищим пріоритетом є забезпечення гостей і екіпажу ліками".

На борту перебуває команда з семи фармацевтів, які забезпечують видачу ліків мандрівникам.

На круїзному лайнері виявили понад 60 хворих на коронавірус

Раніше міністерство охорони здоров'я Японії повідомляло, що загальна кількість хворих на круїзному лайнері зросла до 174 осіб.

Крім того, телеканал NHK повідомив, що новий тип коронавірусу виявлено у чиновника МОЗ, який здійснював огляд судна.

Лайнер Diamond Princess 20 січня відправився з японського міста Йокогами в двотижневий круїз за маршрутом Каґосіма - Гонконг - Окінава, який мав завершитися 4 лютого. Однак з'ясувалося, що один із пасажирів, який зійшов на берег у Гонконзі, був заражений коронавірусом. 3 лютого круїзне судно залишилося на рейді в порту Йокогами для проведення перевірки всіх пасажирів. Міністерство охорони здоров'я Японії вимагало залишити лайнер на 14-денний карантин. На борту судна перебувають 2666 туристів, серед них 24 громадян Росії і 1045 членів екіпажу.

На судні було 25 громадян України, всі вони є членами екіпажу. Двоє українців виявилися інфікованими вірусом 2019 nCoV.