Японія готується до надзвичайного стану через пандемію

Автор
Японія готується до надзвичайного стану через пандемію

Прем'єр-міністр Японії Абе зважився на надзвичайні заходи після того, як у столиці країни Токіо кількість заражень коронавірусом перевищила 1 тис. чоловік.

У зв'язку з епідемією коронавірусу прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вирішив оголосити надзвичайний стан уже у вівторок, 7 квітня.

Згідно з законом, переглянутими в березні у зв'язку з коронавірусом, прем'єр-міністр може оголосити надзвичайний стан, якщо хвороба становить "серйозну небезпеку" для життя людей і якщо її швидке поширення може справити величезний вплив на економіку. Вірус вже збільшив ризик рецесії в Японії.

Після того, як у столиці країни Токіо кількість заражень коронавірусом перевищила 1 тис. чоловік, а по всій країні сягнула 3, 5 тис. осіб, Абе все ж зважився на введення надзвичайного стану.

Як очікується, про це він повинен офіційно заявити сьогодні. На підтримку такого заходу виступила минулого тижня губернатор Токіо Юріко Койке.

Китай за місяць продав чотири мільярди масок

Надзвичайний стан дає право губернаторам в постраждалих від коронавірусу регіонах просити людей залишатися вдома, а підприємства закривати, але не нав'язувати той вид блокування діяльності, що спостерігається в інших країнах. Наразі в Японії від коронавірусу померли 85 осіб.

Японці побоюються, що якщо поширення епідемії прискориться, в країні не вистачить лікарень для всіх пацієнтів.