В Ірані засудили до страти агента ЦРУ США за шпигунство

Автор

Ще двох громадян США засудили до ув'язнення.

В Ірані засудили до страти начебто агента ЦРУ США за шпигунство у сфері іранської ядерної програми.

Про це повідомив офіційний представник Верховного суду Ірану Голям Хосейн Ісмаїлі, передає ТСН з посиланням на Bloomberg. В Ірані вважають, що чоловік намагався передати інформацію про ядернау програму розвідці США.

"Один зі шпигунів ЦРУ на ім'я Амір Рахімпур був засуджений до смертної кари. Верховний суд залишив у силі цей вирок. Він намагався передати інформацію про атомну програму Ірану розвідці США", - сказав Ісмаїлі.

Іран запевняє, що небо країни безпечне для польотів

Крім того, дві людини засуджені до тюремних термінів за збір розвідданих для ЦРУ. Один із засуджених проведе за гратами п'ять років, інший - 10 років.

В кінці листопада в Ірані затримали вісім чоловік, нібито пов'язаних з американським Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ). У заяві Ірану зазначається, що арештовані особи проходили підготовку в розвідувальній службі США і діяли в різних країнах під виглядом журналістів, вони тривалий час перебували під наглядом іранської розвідки, після останніх заворушень стало зрозуміло, що вони отримали вказівки взяти участь у них і підготувати детальні фотозвіти про ці події.