Іран і США стояли на порозі війни після вбивства США іранского командувача

Автор
Іран і США стояли на порозі війни після вбивства США іранского командувача

Іран і США стояли на порозі війни в результаті ліквідації Сполученими Штатами іранського воєначальника Касема Сулеймані, заявив міністр закордонних справ Ірану.

Після вбивства США командувача іранським підрозділом КВІР Касема Сулеймані Іран і Сполучені штати стояли на порозі війни, заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф в інтерв'ю NBC News.

"На жаль, Сполучені Штати, грунтуючись на дезінформації, вчинили неосвічено і зарозуміло, сконцентрувались на курсі, який привів регіон дуже близько до краю прірви. Ми були дуже близькі до війни", - сказав Заріф.

Заріф повідомив, що в розпалі кризи в січні після ліквідації Сулеймані держсекретар США Майк Помпео написав Ірану "вкрай недоречного листа", на який Іран дав чітку відповідь.

Авіаудар російської авіації у Сирії: кількість жертв зросла до 20

Лист Помпео містив "загрози", сказав Заріф, додавши, що повторювати те, що в ньому було написано, нижче його гідності.

"Нехай він (Помпео - ІФ) сам скаже, що написав у цьому листі", - сказав глава іранського МЗС, і додав, що відповідь Тегерана була "не такою неввічливою", як послання американського держсекретаря.

На питання про ризик ненавмисної війни Заріф відповів: "Сполучені Штати завдали удару не в тому місці, не в той час, і це має наслідки. Але ми, як і Сполучені Штати, не можемо контролювати наслідки. Я маю на увазі, що люди несуть відповідальність за наслідки своїх дій, і я думаю, що ті, хто все ініціював, повинні відступити".