Сили Асада захопили нові населені пункти в Ідлібі та пішли в наступ

Автор
Сили Асада захопили нові населені пункти в Ідлібі та пішли в наступ

Минулого тижня сили Асада захопили контроль над стратегічною автомагістраллю М5, що з'єднує столицю Дамаск з містом Алеппо, колишнім економічним центром країни.

Військові уряду Башара Асада за підтримки авіації РФ захопили нові населені пункти у провінції Ідліб на півночі Сирії. Про це повідомляє AFP.

"Сили сирійського режиму у неділю захопили десяток сіл та малих містечок, почавши наступ на північному заході країни проти останнього великого осередку повстанців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підтримані російською авіацією, урядові сили продовжують наступ у провінції Ідліб та деяких районах сусідніх провінцій Алеппо та Латакія, розпочатий з грудня.

Смерть Сулеймані: Іран вимагає покарати винних

Сьогодні вони захопили 13 сіл та невеликих містечок на північ і північний захід від міста Алеппо, повідомляє Британська сирійська обсерваторія з прав людини.

Як повідомлялося, за даними ООН, з 1 грудня 2019 року понад 800 тисяч сирійців залишили свої оселі у провінції Ідліб через наступ військ президента Башара Асада, якого підтримує РФ. Приблизно 60% біженців це діти.