В Ірані зафіксували три нові випадки коронавірусу

Автор
В Ірані зафіксували три нові випадки коронавірусу

Усі пацієнти є громадянами Ірану і проживають у місті Кум.

В Ірані зафіксували три нові випадки зараження коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє АР з посиланням на місцеві ЗМІ.

“Іран заявив у четвер, що ще троє людей були заражені новим коронавірусом, який виник у центральному Китаї, після повідомлення за день до того, що в іранському місті Кум двоє людей померли від хвороби, спричиненої вірусом”, - йдеться у повідомленні.

За словами глави департаменту зі зв’язків з громадськістю Міністерства охорони здоров’я Ірану Кіянуша Джаханпура, загальна кількість зареєстрованих випадків зараження коронавірусом в країні досягла п’яти. Сюди входять також двоє пацієнтів похилого віку, які не вижили після хвороби.

Кількість жертв від коронавірусу перевищила дві тисячі осіб

Наразі у місті Кум закрили всі школи та університети, зокрема релігійні шиїтські семінарії.

За інформацією місцевих ЗМІ, Іран нещодавно евакуював 60 іранських студентів з китайського міста Ухань, який є епіцентром епідемії.

Місто Кум знаходиться в 140 км від іранської столиці Тегеран. Воно є популярним релігійним місцем і центром навчання та релігійних досліджень для шиїтів з Ірану, Іраку, Пакистану та Афганістану та Азербайджану.

У світі 73 335 підтверджених випадків коронавірусу

Станом на 20 лютого від коронавірусу померли 2128 людей. Кількість випадків зараження коронавірусом на материковому Китаї досягла 75 727 осіб, 16 526 осіб вилікувалися і виписані з лікарень.