Нік Валленда прогулявся по канату над розпеченою лавою

Автор
Нік Валленда прогулявся по канату над розпеченою лавою

Американський канатоходець пройшов над кратером активного вулкану в Нікарагуа.

Знаменитий повітряний акробат, канатоходець і каскадер Нік Валленда успішно пройшов по канату, натягнутому через кратер вулкана Масая в Нікарагуа. Його шлях з північного боку вулкану на південний склав 548 метрів і зайняв всього 31 хвилину, пише People.

"Це було дивовижно. Я нарешті зможу заснути сьогодні ввечері, - сказав він після своєї небезпечної прогулянки над розпеченою лавою. - Вітри були непередбачуваними, але я просто тренувався у себе на задньому дворі".

Валленда додав, що хоча через високу температуру його очі буквально горіли, протигаз допоміг йому вільно дихати, фільтруючи небезпечні гази.

За словами канатохідця, на підготовку до прогулянки пішли місяці репетицій. Оскільки ніякого способу підготуватися до активного вулкану в звичайних умовах немає, він тренувався вдома, простягнувши у дворі дріт над димовою машиною.

"Протягом останніх шести або семи років я досліджував вулкани, особисто відвідавши кілька з них. Було дуже важливо, щоб у нього було активне лавове озеро на дні... Я хотів чути цей звук лави", - сказав Валленда.

Прогулянка над кратером Масая стала найдовшою і найвищою для Ніка. Він також став першою людиною, яка пройшла через вулкан, що є частиною Тихоокеанського вогняного кільця. Серед інших досягнень Валленди - перетин Гранд-Каньйону без страховки і прогулянка над Ніагарським водоспадом.