Рада Венето в Італії визнала Крим частиною Росії

Читать на русском
Автор
Рада Венето в Італії визнала Крим частиною Росії Новина оновлена 03 лютого 2023, 17:33

В Італії рада області Венето проголосувала за резолюцію, яка закликає італійський уряд скасувати санкції проти Росії.

Регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – 18 травня підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та із закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на Corriere Della Sera.

За резолюцію проголосували 27 депутатів, проти було 9. Загалом у раді Венето 51 депутат.

Відповідно до резолюції, керівництво регіону уповноважено вести роботу з урядом та парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС та Євросоюзом.

Як повідомлялося, ініціаторами внесення документа до італійської регіональної ради стали 25 депутатів, серед яких три керівники найбільших фракцій венеціанської ради.

Автором проекту резолюції став депутат націоналістичної партії "Лега Норд" Стефано Вальдегамбері.

Вальдегамбері є проросійським політиком, що "тривалий час захищає інтереси Москви".

"Євросоюз та Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, які містяться в нормах міжнародного права, стосовно Кримського півострова. ЄС та Італія явно застосовують політику подвійних стандартів виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одностайне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту. також історичні та культурні складові, що сприяло цьому вибору", — йдеться у резолюції венеціанських депутатів.

Раніше посол України в Італії Євген Перелигін звернувся до депутатів регіональної ради Венето із відкритим листом, у якому закликав сприяти поверненню Криму Україні.

Раніше потужне італійське суспільно-політичне видання Corriere Della Sera у своєму регіональному розділі для Венето опублікувало статтю із жорсткою критикою ідеї про визнання анексії Криму.