ЗМІ: наступниця Меркель може не стати канцлером Німеччини

Автор
ЗМІ: наступниця Меркель може не стати канцлером Німеччини

Старші члени ХДС заявляють, що Крамп-Карренбауер ще має час показати себе.

Шлях Аннегрет Крамп-Карренбауер до заміни Ангели Меркель на посту канцлера Німеччини здавався відкритим, коли вона замінила її як лідера християнських демократів (ХДС) у грудні торік, проте зараз німецькі політики кажуть, що питання канцлера ще не узгоджене. Про це повідомляє Reuters.

Після ряду публічних "перлів", серед яких жарти щодо трансгендерів, її рейтинги знизилися. ХДС зазнала втрат на виборах до Європарламенту у травні та мала неоднозначний успіх у регіональних виборах.

Старші члени ХДС заявляють, що Крамп-Карренбауер ще має час показати себе. Вони та Меркель кажуть, що канцлерка завершить свій термін, який закінчується в 2021 році, давши ХДС понад рік, щоб узгодити кандидата.

Старший політик ХДС заявив: "Питання канцлера не врегульовано".

Навіть близькі соратники Крамп-Карренбауер приватно сказали, що вона втрачає довіру після появи на посаді голови партії.

Дубілет хоче переселити міністерства в одну будівлю, а їх приміщення продати

У березні її критикували за знущання з активістів у Берліні, які вимагали гендерно нейтральних туалетів.

Її головний колишній конкурент за партійне керівництво Фрідріх Мерц збирає підтримку в партії, кажуть джерела.

Bild перерахував Мерца, міністра охорони здоров'я Єнса Спана та лідера ХСС Маркуса Зедера як можливих кандидатів консерваторів на посаду канцлера. Армін Лашет, прем'єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія, є ще одним потенційним кандидатом, кажуть декілька джерел в ХДС.