Ердоган заявив про ймовірність нової операції на кордоні з Сирією

Автор
Ердоган заявив про ймовірність нової операції на кордоні з Сирією

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що у курдські формуваннь є 150 годин щоб покинути північну частину Сирії.

У разі якщо впродовж 150 годин курдські формування "Загону народної самооборони" (YPG) і "Робітничої партії Курдистану" (PКK) не покинуть північну частину Сирії, Анкара готова буде сама очистити регіон. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає агентство Anadolu.

"Ми працюємо над створенням безпечної зони в Сирії, щоб запобігти атакам РКК, YPG і ІД . Якщо через 150 годин терористи залишаться (в прикордонній зоні з Туреччиною), ми візьмемо контроль над регіоном і самостійно вичистимо їх з території", - сказав він.

Туреччина 9 жовтня почала військову операцію на північному сході Сирії "Джерело миру". Її метою було знищення "терористів" курдських формувань на кордоні з Сирією і створення на півночі республіки безпечної зони, куди могли б повернутися біженці. 17 жовтня США і Туреччина домовилися призупинити операцію в обмін на зняття з Анкари економічних санкцій.