Після Brexit у відставку подали декілька міністрів

Автор
Після Brexit у відставку подали декілька міністрів

Британія вийшли з Євросоюзу 1 лютого 2019 року.

У британському уряді після Brexit пройшли перші відставки міністрів. Про це повідомляє ВВС.

"Міністр у справах північної Ірландії Джуліан Сміт та міністр у справах бізнесу Андреа Лідсом стали одними з перших "втрат" на тлі того, як Борис Джонсон починає перестановку кабінету", - йдеться у повідомленні.

Міністр житлового будівництва Естер Маквей і міністр навколишнього середовища Тереза Вільєрс також виходять зі складу уряду.

У місті Торунь сім нападників побили п’ятьох громадян України, Росії та Білорусі

Міністр освіти Кріс Скидмор і молодші міністри транспорту Нус Гані і Джордж Фрімен також були звільнені.

Крім того, у відставку подав генеральний прокурор країни Джеффрі Кокс.

Водночас очікується, що такі високопоставлені фігури, як канцлер Саджид Джавід, міністр закордонних справ Домінік Рааб і міністр внутрішніх справ Пріті Патель, залишаться на своїх посадах.

Британія планує зняти частину санкцій із Росії

Основні зміни передбачаються на рівні молодших міністрів, зокрема, з метою досягнення гендерного балансу. Очікується, що кілька жінок-депутаток, включаючи Анну-Марі Тревельян, Сьюеллу Брейверман і Джилліан Кіган, будуть підвищені на посадах.

Також очікується, що в новий уряд потраплять Олівер Дауден, міністр кабінету Кабміну, та міністр міжнародного розвитку Алок Шарма.

Джонсон має призначити нового міністра для нагляду за будівництвом швидкісної залізничної лінії HS2.

Авіапатруль НАТО в Балтії супроводжували військові літаки РФ

Британському прем'єру також потрібно знайти когось для проведення кліматичного саміту в Глазго в цьому році.

Джонсон зараз призначає нову урядову команду, таким чином сподіваючись реалізувати своє бачення Британії після виходу з ЄС.

Більшість членів кабінету були призначені, коли Джонсон став прем'єр-міністром у липні. Тоді він залишив склад уряду в основному без змін після вирішальної перемоги Консервативної партії на виборах в грудні з планами провести більш суттєву перестановку після виходу Британії з ЄС.