У Північній Македонії тисячі людей вийшли, щоб підтримати судові реформи

Автор
У Північній Македонії тисячі людей вийшли, щоб підтримати судові реформи

Мітинг «Прогулянка за справедливість», який відбувся в Скоп'є через день після затвердження реформ, організував уряд соціал-демократів, який йде у відставку.

У столиці Північної Македонії тисячі громадян у понеділок провели марш на підтримку важливих судових реформ, потрібних для інтеграції країни до Євросоюзу. Про це повідомляє AP.

«Тисячі людей цього понеділка взяли участь у марші в столиці Північної Македонії на підтримку важливих судових реформ, які були схвалені парламентом країни перед його саморозпуском та достроковими виборами», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці законодавчі зміни є ключовою умовою для вступу країни в ЄС. Вони передадуть прокуратурі повний контроль над головними випадками корупції та організованої злочинності.

Єврокомісії рекомендували оновити правила ядерної безпеки

Раніше подібні справи розглядалися спеціалізованою прокуратурою, яка стала предметом затятого суперництва між соціал-демократами та опозиційними консерваторами. Цей орган розформували торік.

Як відомо, дострокові парламентські вибори в Північній Македонії мають відбутися у квітні. Колишній прем’єр країни Зоран Заєв оголосив про ці дострокові вибори, вказавши на своє «розчарування та обурення» у зв'язку з тим, що ЄС у жовтні не призначив дату початку переговорів про приєднання Скоп'є до блоку, незважаючи на вдалу угоду з Грецією щодо перейменування. Слід зауважити, що за замороження європейської інтеграції для Північної Македонії (а також і для Албанії) виступили Франція, Нідерланди і Данія.