Грузія зменшить кількість авіаперельотів через коронавірус

Автор
Грузія зменшить кількість авіаперельотів через коронавірус

Прем'єр Грузії пообіцяв запобігти проникненню коронавірусу в країну.

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що уряд використовує всі необхідні заходи для того, щоб коронавірус (COVID-19) не проник у країну.

"Будуть задіяні всі механізми, необхідні для того, щоб в Грузії боротьба з відповідним вірусом здійснювалася ефективно. Це будуть польоти (обмеження авіаперельотів - ред) або інше, що буде необхідно, ми зробимо все", - сказав прем'єр у неділю журналістам, коментуючи інформацію про зустріч створеної за дорученням глави уряду координаційної ради (входять представники МОЗ, центру з контролю за захворюваннями та інших відомств - ред).

Гахарія не уточнив, чи ухвалить Грузія рішення про тимчасове припинення прямого авіасполучення з Іраном на тлі повідомлень про поширення коронавірусу в цій країні.

Напередодні МЗС Грузії закликало грузинських громадян утриматися від поїздок до Ірану. Також у суботу грузинські медики ізолювали чотирьох пасажирів рейсу Тегеран-Тбілісі, у яких під час перевірки в аеропорту було виявлено високу температуру. В інфекційній лікарні, куди були доставлені громадяни Ірану, заявили журналістам, що результати тестів на коронавірус будуть відомі до вечора неділі.

Раніше Грузія призупинила пряме авіасполучення з Китаєм, а також евакуювала звідти своїх громадян.

Коронавірус вже забрав життя понад 2440 осіб у Китаї

Тим часом 10 лютого посол Китаю в Грузії Лі Ян висловила незгоду з вжитими Грузією через коронавірус заходами щодо КНР.

"Сподіваємося, що Грузія скасує ці тимчасові заходи якомога швидше", - сказала тоді китайський посол про рішення влади Грузії тимчасово призупинити пряме авіасполучення з КНР і імпорт тварин з Китаю.