Ердоган рекомендував Путіну піти з Сирії

Автор
Ердоган рекомендував Путіну піти з Сирії

Ердоган заявив, що Туреччина не шукає пригод чи можливості розширити свою територію, а просто захищає власну територіальну цілісність.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган рекомендував президенту РФ Володимиру Путіну піти з Сирії та залишити владу Башара Асада сам на сам у протистоянні з Анкарою. Про це пише Daily Sabah.

"Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив у суботу, що Анкара попросила Москву триматися поза її боротьбою проти сил режиму Асада в Ідлібі, оскільки турецькі збройні сили продовжують обстрілювати позиції режиму на півночі Сирії", - йдеться у повідомленні.

Ердоган заявив, що передав цю вимогу своєму російському колезі Володимиру Путіну під час їхньої недавньої телефонної розмови, яка відбулася після авіаційного удару у четвер з боку сил Асада, внаслідок якого 36 турецьких військових загинули.

Ердоган: Туреччина відкрила кордони для сирійських біженців в ЄС

"Я попросив Путіна про те, щоб РФ дозволила турецьким силам боротися один на один з сирійським режимом. Ми не можемо зрозуміти, що там робить Москва", - сказав Ердоган.

Як повідомлялося, у ніч проти 28 лютого відбулося загострення ситуації у північно-західній сирійській провінції Ідліб. В результаті авіаудару збройних сил режиму Асада та військових РФ загинули 33 військовослужбовці ЗС Туреччини.