Протестувальники в Придністров'ї блокували будівлю уряду Молдови

Автор
Протестувальники в Придністров'ї блокували будівлю уряду Молдови

Протестувальники йти не мають наміру, доки не отримають відповіді від влади.

Учасники акції протесту вимагають у центрі молдавської столиці відставки уряду та президента Ігоря Додона.

Маніфестанти перекрили рух транспорту і б'ють вікна у будівлі уряду, передає кореспондент "Інтерфаксу" з центру Кишинева. 

За оцінками поліції, в акції протесту в понеділок беруть участь більше ніж тисяча ветеранів збройного конфлікту в Придністров'ї. Вони скандують "Геть Додона!", "Геть уряд", "Ми - народ, Додон - зрадник!", "Ми не відступимо!".

Молдова чекає на звільнення Придністров’я від російських військових

Майже сотня ветеранів блокують один із центральних входів до будівлі уряду, вимагаючи зустрічі з прем'єр-міністром або з одним із його заступників.

Ветерани заявили, що йти не мають наміру, доки не отримають відповіді від влади. "Хочемо почути, що уряд має намір робити для ветеранів. Ми вимагаємо відправити у відставку міністра закордонних справ Ауреліу Чокоя, який заявив, що" Росія зупинила кровопролиття на Дністрі". Це ганебна заява. Козаки з Росії та російська армія воювали проти нас", - сказав один із маніфестантів.

До будівлі уряду прибуло декілька сотень поліцейських, одягнених у шоломи і захисне спеціальне спорядження. Вони оточили будівлю, не підпускаючи до нього агресивних маніфестантів. 

У Києві пройшла потужна акція протесту АТОвців

Представники уряду до маніфестантів не вийшли.

У вівторок в Молдові відзначають День скорботи та пам'яті - виповнюється 28 років початку збройного конфлікту на Дністрі. З ранку керівники Молдови поклали вінки до пам'ятника Скорботній матері на Меморіалі військової слави. Він був споруджений у пам'ять жителів Молдови, загиблих у збройному конфлікті в Придністров'ї. Учасники збройного конфлікту поклали квіти трохи пізніше, а потім колонами прийшли до уряду.