Венеціанська архітектурна бієнале була скорочена та перенесена через коронавірус

Автор
Венеціанська архітектурна бієнале була скорочена та перенесена через коронавірус

Венеціанська архітектурна бієнале перенесена і скорочена.

Венеціанська архітектурна бієнале, хоча і не так відома громадськості, як бієнале сучасного мистецтва, з якої проводиться по черзі, раз в два роки, в професійних колах важить не менше. Адже в її павільйонах на території парку Джардіні та на центральній виставці в старовинній будівлі Арсеналі, вельми схожій на київський Арсенал, архітектори і всі, хто причетний до цієї сфери людської діяльності, знайомляться з новими тенденціями у світовій архітектурі.

Також, як на бієнале сучасного мистецтва, для архітектурної виставки заздалегідь призначаються куратори і оголошується девіз, під який і підбираються експонати.

Цього року їм стало питання «Як ми будемо жити разом?», яке зіграло з організаторами та учасниками з 60-ти країн 17-ої архітектурної бієнале злий жарт. Адже «жити разом» це і, серед іншого, і відчувати разом не тільки всі радощі, але і всі проблеми, які підносить доля.

В Італії у будинках з кранів замість води потекло вино (Відео)

Відповідно, після скасування через епідемію коронавіруса кінематографічних прем'єр, а також книжкових і арт-ярмарків, їх долю розділять і архітектори.

Як повідомляє The Gardian , відкриття архітектурної бієнале переноситься з 23-го травня на 29-е серпня.