Суд у справі MH17: МЗС Латвії виступило із заявою

Автор
Суд у справі MH17: МЗС Латвії виступило із заявою

В МЗС Латвії заявили, що судовий процес у справі МН17 це великий крок до відновлення справедливості.

Міністерство закордонних справ Латвії зробило заяву у зв'язку з початком судових засідань у суді в Гаазі (Королівство Нідерланди) щодо перших чотирьох підозрюваних у справі збиття літака рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року.

"Майбутній судовий процес у Нідерландах 9 березня 2020 року є великим кроком до досягнення справедливості і покарання винних в збитті пасажирського рейсу Малайзійських авіаліній MH17 в Донецькій області 17 липня 2014 року. З триванням розслідування, ми закликаємо всі країни, включаючи Росію, співпрацювати зі слідчими органами відповідно до резолюції 2166 (2014) Ради Безпеки ООН", - повідомляється в заяві міністерства.

Нагадаємо, МЗС Малайзії прокоментувало наближення початку суду у справі MH17.

MH17: у міжнародній слідчій групі - четверо представників Офісу генпрокурора

Також нагадаємо, що раніше Україна, Нідерланди, Бельгія, Малайзія і Австралія - прислали спільного листа голові Ради Безпеки і Генеральному секретарю ООН про початку 9 березня судового засідання по катастрофі рейсу MH17.

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Судовий розгляд у справі про катастрофу MH17 розпочнеться 9 березня 2020 року в суді в Гаазі.