Коронавірус: Президент Естонії проходить перевірку на COVID-19

Автор
Коронавірус: Президент Естонії проходить перевірку на COVID-19

Президент Естонії Керсті Кальюлайд відмовилася від участі в заході на честь річниці Конгресу після повернення з США.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд в суботу повернулася з США і повинна була взяти участь в заході, присвяченому річниці Конгресу Естонії, але відмовилася з метою мінімізувати ризик поширення коронавірусу. Кальюлайд чекає власних результатів тесту на коронавірус, передає  ERR.

"Сьогодні (в суботу - ред.) Глава держави повинна була виступити на урочистих зборах на честь 30-річчя Конгресу Естонії, але оскільки результати тесту ще не готові, то з метою мінімізувати ризик поширення коронавірусу президент вирішила не брати участі в ньому", - повідомив радник президента Тааві Ліннамяе.

Повідомляється, що на початку тижня Кальюлайд брала участь в конгресі Американо-ізраїльського комітету з громадських зв'язків у Вашингтоні. Однак в п'ятницю організатори заходу повідомили, що у двох учасників конгресу було виявлено коронавірус.

В Ірані від коронавірусу померла депутат парламенту

"Президент і делегація в поїздці ретельно стежили за дотриманням правил гігієни. Усі здорові, симптомів ні у кого немає", - розповів радник естонського президента.

Як повідмлялося раніше,  у двох медпрацівників міжнародного аеропорту в США виявили коронавірус.

Нагадаємо, за межами Китаю зафіксовано 21 тис. 373 випадки у 88 країнах/територіях/регіонах, в Україні лабораторно підтверджено один випадок Covid-19.