У НАТО виступили з заявою щодо початку суду у справі MH17

Автор
У НАТО виступили з заявою щодо початку суду у справі MH17

Глава НАТО Єнс Столтенберг закликав світ допомогти у встановленні винних.

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг привітав початок кримінального судового процесу за фактом катастрофи літака Malaysia Airlines рейсу MH17 на Донбасі влітку 2014 року, назвавши цей процес важливою віхою в зусиллях щодо забезпечення правосуддя для 298 жертв і їх сімей. Про це йдеться у поширеній пресслужбою НАТО заяві Генсека Альянсу.

"Я вітаю прихильність Об'єднаної слідчої групи встановити факти справи, і я повністю впевнений в незалежності і професіоналізмі нідерландської правової системи. Як і раніше необхідно встановити істину, відповідальність і справедливість в зв'язку зі збиттям рейсу MH17, відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Усі країни зобов'язані повністю співпрацювати у межах цих зусиль", - йдеться у заяві Генсека НАТО.

Раніше ЄС зробив заяву щодо початку кримінального судового процесу у справі MH17.

Кулеба про плани МЗС: Продовжуємо рух до ЄС і НАТО

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Судовий розгляд у справі про катастрофу MH17 розпочнеться 9 березня 2020 року в суді в Гаазі.

Нагадаємо, Столтенберг привітав домовленості щодо припинення насильства в Афганістані.