Перший випадок зараження коронавірусом зафіксовано у Молдові

Автор
Перший випадок зараження коронавірусом зафіксовано у Молдові

48-річна жінка, яка після прильоту з Італії в Кишинів госпіталізована.

У Молдові підтверджено перший випадок зараження коронавірусом.

"Коронавірус виявлено у жінки, яка напередодні повернулася з Італії, літаком з Мілана. Вона захворіла 28 лютого і була госпіталізована в Італії. Однак вона виявила безвідповідальність - пішла з лікарні, сіла на літак і повернулася додому", - повідомила міністр охорони здоров'я, праці та соціального захисту Віоріка Думбревяну на засіданні спецкомісії при відомстві, скликаної в неділю вранці прем'єр-міністром Молдови іоном Кіку. 

За її словами, йдеться про 48-річну жінку, яку після прильоту в Кишинів госпіталізували. "Вона перебуває у важкому стані. У неї також діагностовано цукровий діабет і гіпертонію", - сказала міністр.

Кількість померлих від коронавірусу сягнула 3 594 осіб, понад 60 тис одужали

Думбревяну зазначила, що наразі в Молдові було проведено 33 тести на коронавірус - 29 у громадян, які повернулися з Італії і чотирьох - із Китаю. З них 32 тести були негативними.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Павло Войку повідомив, що вжито заходів із встановлення та перевірки всіх пасажирів літака, який прилетів з Мілана в суботу. Зі 140 пасажирів 45 осіб вже встановлені і поміщені на карантин. Також попереджено владу України, оскільки 10 пасажирів були громадянами цієї країни і поверталися на батьківщину транзитом.

В аеропорту буде вжито додатковихівзаходи безпеки і перевірки пасажирів.

За офіційними даними, в Італії працюють понад 200 тисяч громадян Молдови, багато з них повертаються додому через поширення там коронавірусу.