Російський хакер визнав провину у кібератаках на суді в США

Автор
Російський хакер визнав провину у кібератаках на суді в США

Росіянин Олексій Бурков на суді в США визнав провину в крадіжці особистих даних власників кредитних карток і відмиванні грошей.

Росіянин Олексій Бурков, у листопаді екстрадований до США з Ізраїлю, пішов на угоду зі слідством. На суді в США він визнав провину в крадіжці особистих даних власників кредитних карток і відмиванні грошей.

Про це повідомляється в стрічці новин NBC.

"Російський громадянин визнав себе винним у відкритті веб-сайту, який допоміг здійснювати шахрайство з кредитними картками на суму понад 20 мільйонів доларів. Двадцяти дев'ятирічний Олексій Бурков уклав угоду про визнання провини в федеральному суді в Олександрії", - йдеться в повідомленні. 

У Китаї через коронавірус закривають історичні пам'ятки

ЗМІ уточнюють, що після часткового визнання провини та угоди зі слідством росіянину загрожує максимум 15 років ув'язнення замість 80, як раніше.

Як відомо, програміста Олексія Буркова було затримано 2015 року в аеропорту Тель-Авіва за запитом Вашингтона. У листопаді 2019 року росіянина екстрадували до США, попри протести Росії. Москва пропонувала Ізраїлю обміняти ймовірного хакера на ізраїльтянку Нааму Іссахар, яку незадовго до цього засудили до семи з половиною років колонії за звинуваченням у контрабанді наркотиків.

23 січня під час свого візиту до Ізраїлю президент Росії Володимир Путін зустрівся з матір'ю Іссахар. Він пообіцяв урахувати її прохання про помилування дочки під час ухвалення остаточного рішення. Сама засуджена в Росії ізраїльтянка відмовилася просити Путіна про помилування. Вона вважає, що звернення її матері і керівництва Ізраїлю достатньо для прийняття рішення.